Arhijerejska Liturgija Na Svetog Jakova U Stupovima

Episkop Joanikije služio Božanstvenu Liturgiju Svetog apostola Jakova, prvog episkopa Jerusalimskog

Ime: 05 11 2019 joanikije; Opis: Episkop Joanikije služio Božanstvenu Liturgiju Svetog apostola Jakova, prvog episkopa Jerusalimskog Tip: audio/mpeg

Njegovo Preosveštenstvo Episkop budimljansko-nikšićki G. Joanikije služio je na praznik Svetog apostola Jakova, prvog episkopa Jerusalimskog, u utorak 5. novembra 2019, Svetu Arhijerejsku Liturgiju u manastiru Đurđevi Stupovi.

Preosvećenom Vladici je sasluživalo sveštenstvo beranskog namjesništva i monaštvo Manastira.

Obraćajući se sabranima riječima arhipastirske besjede, Episkop Joanikije je podsjetio da se ova sveta služba, koja je do nas došla pod imenom Svetog apostola Jakova, brata Božjeg, služi  jednom godišnje.

„Ona je malo neobična, ali nas podsjeća na veliku starinu, starija je od službe Svetog Jovana Zlatoustog, Svetog Vasilija Velikog; u mnogo čemu nesavršenija, nedorađenija, ali ima svoj značaj i zbog molitvenog sadržaja koji nam prenosi, a i zbog sadržaja vjere koji je svjež, izvoran i nezastariv. Kroz nju djeluje apostolska vjera i osjećanje prvih hrišćana za svetinju i za svetu službu“, kazao je Episkop budimljansko-nikšićki Joanikije.