Episkop Kirilo

Episkop Kirilo (Bojović) bogoslužio u manastiru Stanjevići

Ime: 17. 11. 2020 VLADIKA KIRILO STANJEVICI; Opis: Episkop Kirilo (Bojović) bogoslužio u manastiru Stanjevići Tip: audio/mpeg

Njegovo preosveštenstvo Episkop buenosajreski i južnoamerički g. Kirilo Bojović na praznik Svetih Kozme i Damjana, u nedelju 15. novembra služio je Svetu liturgiju u manastiru Svete Trojice Stanjevići. Episkopu su sasluživali arhimandrit Jefrem Dabanović, starješina manastira i protojerej Željko Ćalić, paroh u Danilovgradu.

U toku bogosluženja vladika je izgovorio besjedu u kojoj je izložio i protumačio vrijednost hrišćanskog pouzdanja u Boga i njegovu svemoguću silu koja iscijeljuje sve ljudske slabosti i nemoći, bolesti i epidemije. Zato Bog i daje rodu ljudskom svetitelje poput Svetih besrebrenika Kozme i Damjana, ljekare koji su uporedo liječili bolesna tijela svojih savremenika i njihove duše upravljali k Bogu.

Tokom agape – bratske trpeze, vladika je bratiji manastira izložio duhovno stanje i potrebe u Eparhiji južnoameričkoj. Kroz mnoštvo anegdota i ličnih svjedočenja Episkopa Kirila i bratije manastira, bilo je riječi o duhovnom stasavanju uz Mitropolita Amfilohija u Cetinjskom manastiru na razmeđi 20. i 21. vijeka.