Predavanje Darka Djoga U Niksicu

Katedra: Protojerej-stavrofor dr Darko Đogo- „Hrišćanska riječ u Nedjelju Pravoslavlja“

Ime: 20.03.2019 - O. Darko Djogo o nedelji pravoslavlja; Opis: Hrišćanska riječ u Nedjelju Pravoslavlja Tip: audio/mpeg

U Nedjelju pravoslavlja, 17. marta 2019, u sali Crkveno-narodnog doma „Svetog Vasilija Ostroškog“ u Nikšiću, predavanje na temu „Hrišćanska riječ u Nedjelju Pravoslavlja“ održao je protojerej-stavrofor dr Darko Đogo.

Predavanje je održano po blagoslovu Njegovog Preosveštenstva Episkopa budimljansko-nikšićkog G. Joanikija, a u organizaciji Pravoslavne Crkvene Opštine Nikšić.

Predavača, protojereja-stavrofora Darka Đoga, sveštenstvo, monaštvo i publiku, pozdravio je protojerej-stavrofor Slobodan Jokić, arhijerejski namjesnik nikšićki.

Sveštenik Darko Đogo je održao veoma upečatljivo i nadahnuto predavanje, kome su pored arhijerejskog namjesnika nikšićkog, o. Slobodana, prisustvovali i: protojerej-stavrofor prof. dr Nenad Tupeša, protosinđel Sergije (Rekić), nastojatelj manastira Ostroga, jeromonah Jeftimije (Škuletić), iguman Pivskog manastira, sveštenici nikšićkog namjesništva, kao i vjernici iz Nikšića.

Nakon predavanja prote Darka, koje je odslušano, zaista, sa velikom pažnjom prisutni sveštenici i vjernici su sa pitanjima doprinijeli da se razvije zanimljiv razgovor na aktuelnu temu krize u Ukrajini, te da ovo izlaganje bude veoma dušekorisno.

Ovo je prvo u nizu predavanja, koja će se u Nikšiću održavati tokom Velikog Časnog posta.