Narodne Kuhinje Kim

Хуманитарна акција за народне кухиње на Косову и Метохији

Хуманитарни омладински клуб „Млади за Космет“ из Подгорице почео је акцију прикупљања помоћи за народне кухиње на Косову и Метохији и позвао све људе добре воље и племенитог срца да у складу са могућностима дају свој допринос.

“Циљ нам је да током новембра и децембра прикупимо 5.000 евра, како би обезбиједили храну за животиње на фарми, али и брашно за свакодневне потребе. Будимо им на помоћи и помозимо да наша браћа и сестре на Косову и Метохији не буду гладни.”

Подсјећају да народне кухиње на Косову и Метохији свакодневно брину о преко 2.000 социјално најугроженијих људи којима обезбијеђују топао оброк:

“Превазилазећи све препреке, као што су недавне поплаве, али и ситуација са пандемијом, труде се да буду подршка свакоме коме је то неопходно. Сада када им је потребна помоћ, желимо да им узвратимо за доброчинство”, кажу у свом позиву “Млади за Космет” и истичу да се народна кухиња, односно Добротворна организација Епархије рашко-призренске ,,Мајка девет Југовића”, труди да буде самоодржива, што посебно добија на значају у времену када су потребе све веће.

Средства се могу уплатити на следећи начин:

Жиро рачун 510-93398-79 (ЦКБ)

Paypal сервис: hokmzk.paypal@gmail.com

Сврха уплате: Донација