Otac Nikola Pejović

Protojerej Nikola Pejović: Podvig, molitva i vrlina su naše oružje

Ime: 06. 03. 2020. LITIJA BAR OTAC NIKOLA PEJOVIC; Opis: "06. 03. 2020. LITIJA BAR OTAC NIKOLA PEJOVIC". Tip: audio/mpeg

Nakon molebna koji je služen u Sabornom hramu Svetog Jovana Vladimira, vjerni narod je, predvođen jerejem Nikolom Pejovićem, glavnim i odgovornim urednikom Radio Svetigore, krenuo u litiju uobičajenom trasom, od Sabornog hrama ulicama Jovana Tomaševića i Vladimira Rolovića kroz centar do bulevara i nazad do hrama. Otac Nikola se hiljadama sabranih Barana obratio slovom podrške i ljubavi:

Bar“U graditeljima sagledavamo i sve naše slavne pretke i svetitelje, od Svetoga Jovana Vladimira pa i prije njega, od Hristovih vremena pa do Svetog Simenoa Mirotočivog, Svetoga Save do današnjih dana, od Svetoga Petra Cetinjskog, Vasilija Ostroškog do novih svetitelja koji se otkrivaju u ove naše dane. Iz te nulte tačke ništavila, najbolje čovjek može da vidi i sebe i svoju porodicu i svoje savremenike i svijet koji ga okružuje i svoju državu. Iz te nulte tačke nebića mi gledamo i ove događaje i u njima nam se otkriva sva ljepota i sva tajna i sva sila Božja koja se projavila u ove naše dane. Mislili smo da se graditeljski poduhvat našeg Mitropolita i vremena u kome on predstoji Crkvom u Mitropoliji crnogorsko-primorskoj proiveo kraju, a onda je Bog popustio iskušenje i pred nas se pojavila najljepša i najdivnija građevina, a to ste vi!”

Marija Živković

Foto: Milijana Eraković