Sveti Mucenici Velicki

Ipođakon dr Darko Mikić poziva na liturgijsko sabranje i proslavljanje hramovne slave crkve Svetih Kirika i Julite na Velici

Ime: 27. 07. 2019 Ipodjakon Darko Mikic Velika- najava; Opis: "27. 07. 2019_Ipodjakon Darko Mikic_Velika- najava". Tip: audio/mpeg

Ipođakon dr Darko Mikić poziva, u ime bratstva Mikića, na liturgijsko sabranje i proslavljanje hramovne slave crkve Svetih Kirika i Julite na Velici, u nedjelju 28. jula 2019. godine.

Crkva Svetih Kirika I Julite Spomen Hram Veličkih NovomučenikaU crkvi, podignutoj u spomen  na oko 500 djece, žena i staraca Velike i okoline, koji su 28. jula 1944, na najmonstruozniji način ubijeni od strane pripadnika fašističke „Princ Eugen“ i „Skenderbeg“ divizije, potpomognuti balističko-vulnetarskim dobrovoljcima iz Kosmeta, Bihora, Plava i Gusinja, Svetu Arhijerejsku Liturgiju, sa početkom u 9 časova, služiće Njihova Preosveštenstva Episkop pakračko-slavonski G. Jovan i nadležni Vladika budimljansko-nikšićki G. Joanikije, uz sasluženje brojnog sveštenstva, monaštva i vjernog naroda.

Poslije Liturgije i lomljenja slavskog kolača, uslijediće prigodan kulturno-umjetnički program i trpeza bratske ljubavi, koju su ugotovili Darko i Dejan Mikić sa bratstvom.

Razgovor sa ipođakonom dr Darkom Mikićem uradila je Senka Čolović Šumić.