Slobodan Jokić

Istinska Crna Gora, Nikšić 16. januara 2020

Ime: 17.01.2010 Otac Slobodan Jokic litija Niksic; Opis: Istinska Crna Gora, Nikšić 16. januara 2020 Tip: audio/mpeg

Nakon molebana u sabornom hramu Svetog Vasilija Ostroškog, sinoć je ulicama Nikšića u krsnom vhodu prošao rekordan broj učesnika.

Nikšić 1Na glavnom gradskom trgu obratio im se arhijerejski namjesnik nikšićki protojerej-stavrofor Slobodan Jokić koji je rekao da se zbog njegovog vjernog naroda Nikšić naziva gradom gospodinom.

Jer ovaj grad sa vama u njemu nikad nije povio glavu, jer ovaj grad nikad nije pao, jer ovaj grad nikada nije izdao, jer ovaj grad se nikada nije umorio, jer ovaj grad nikad nije mrzio, jer ovaj grad se nikad nije bojao, jer ovaj grad se nikad nije predao i odustao, jer ovaj grad je uvijek bio i danas jeste slobodan, jer ovaj grad je grad uzdignute glave, čista obraza i nasmijana lica. Jer ovaj grad je grad svetog Vasilija Ostroškog našeg najboljeg domaćina. I ovaj glas iz našeg grada danas odjekuje ovom zemljom, odjekuje vaseljenom, tim glasom prolamaju se nebesa jer taj glas jasno govori „ne damo svetinje“. I zato vas braćo i sestre molimo i kumimo imenom našeg sveca i zaštitnika uzdignimo se iznad naših ličnih stranačkih i nacionalnih podjela i razmirica i jer nije u buri, žestini i svađi Gospod, Gospod je u glasu jedinstva, sloge, radosti i ljubavi, da svi zajedno bez razlike opet i opet kažemo ne damo svetinje jer u njima je naše biće. Zato ova žrtva neće i ne smije propasti, zato će ova žrtva živjeti i svjedočiti za nas pred našim precima i pred našim potomcima da smo bili na putu istine i pravde“, poručio je otac Slobodan Jokić.