Предсједник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић

Алекса Бечић: Митрополит Амфилохије је жарко желио помирење народа у Црној Гори

Име: 31.10.2020 Aleksa Becic intervju; Опис: Митрополит Амфилохије је жарко желио помирење народа у Црној Гори Тип: audio/mpeg

Предсједник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић положио је данас вијенац на одру Његовог високопреосвештенства митрополита црногорско-приморског Амфилохија у Саборном храму Христовог васкрсења у Подгорици.

Поводом упокојења Митрополита црногорско-приморског г. Амфилохија г. Бечић у изјави за Радио Светигору казао је да је Митрополит био човјек са којим је имао бројне сусрете, подијелио бројне лијепе тренутке и са којим је имао до сржи пријатељски однос:

„Тугује данас цијела Црна Гора и ја лично за човјеком који све што је створио подарио је свом народу“

Господин Бечић је искористио прилику да још једном упути искрено саучешће епископату, свештенству и вјерном народу уз увјерење да наследник Митрополита Амфилохија неће имати толико трновит пут као што је и блаженопочивши Митрополит имао и по којем је заједно са својим народом достојанствено и пастирски корачао.

„Зато велико хвала, вјечно хвала Митрополиту Амфилохију и вјечан му мир и спокој, а ми ћемо се на сваком мјесту и на сваком кораку трудиту да побјеђују мир, слога, љубав, заједништво и да побиједи помирење у Црној Гори јер сам сигуран да би он то жарко желио. Нека почива у овом светом мјесту у овом храму које је једно од највећих достигнућа његовог преданог и посвећеног рада и дјеловања у нашој заједничкој домовини Црној Гори“, казао је Алекса Бечић.

Он је на крају изјаве додао да очекује у наредним недељама и мјесецима да се процес демократизације у Црној Гори настави својим током као и рјешавање проблема дискриминаторног закона о слободи вјероисповјести што и очекују грађани који су то исказали на недавно одржаним парламентарним изборима.