Murino

Фото: ИН4С

Јереј Бојан Радуновић најављује молебан и литију на Мурини

Име: 06.02.2020 razgovor sa o. bojanom radunovicem; Опис: Јереј Бојан Радуновић најављује молебан и литију на Мурини Тип: audio/mpeg

Јереј Бојан Радуновић, парох горњеполимско-гусињски, најављује да ће, у четвртак, 6. фебруара 2020. године, Молебан Пресветој Богородици бити служен у цркви Свете Петке на Мурини око 17 часова. Молебану ће претходити литија, која ће од манастира Брезојевица кренути око 15 часова и ићи ће до Мурине.

Отац Бојан каже да се недјељом Молебан служи у Брезојевицама, у манастиру Свете Тројице, а литија иде од Мурине до Брезојевица.

То је пут од неких десет километара, а народ има велику жељу да молитвеним ходом од једне до друге цркве позове и друге да се прикључе литијама. Прошле недеље, народ горњег Полимља прешао је у литијском ходу пут до манастира Ђурђеви Ступови у дужини од око 35 километара. Намјера им да је да, на овај начин, опет, искажу свој став према неуставном Закону о слободи вјере у Црној Гори, поручујући одлучно да не дају светиње“, казао је о. Бојан, додајући да су  литије у горњеполимском крају све бројније и сада тај број износи око хиљаду. То је скромно у односу на друге градове, али с обзиром да су у питању мала села која су, већином, расељена, то је, сматра надлежни парох, велики број народа.