Dex 4846 1080x675

Јеромонах Агатангел Будишин: Помажући свакоме човеку идемо путем Божијим

Име: 09.09.2019 besjeda o. AGATANGELA; Опис: Помажући свакоме човеку идемо путем Божијим Тип: audio/mpeg

Светом литургијом у Храму Светог Јована Владимира, у 12. недељи по Духовима, началствовао је јеромонах Агатангел Будишин уз саслужење протојереја-ставрофора Слободана Зековића, протојереја Љубомира Јовановића, јереја Младена Томовића, свештеника Александра Сицевича из Пинске епархије и свештеника Јевгенија Мороза из Храма Светог Николаја на Три планине у Москви.

За певницом су одговарали чланови хора Свети Јован Владимир предвођени професорицом Мајом Басараб.

Тумачећи прочитано Јеванђеље, јеромонах Агатангел је казао да није само богатоме тешко ући у Царство небеско, већ је то тешко учинити свакоме ко се не држи слова Божијег. Он је нагласио да сваки човек било сиромашан или богат који чује реч Божију и љуби сваког и с љубављу све што има даје Богу, тако што га даје ближњима својима, ући ће у Царство Божије.

„Сиромаштво не спасава човека, него га спасава срце. И зато нема препреке ни сиромашноме, ни богатоме, ни лепоме, ни ружноме, ни спороме, ни брзоме човеку ући у Царство Божије. Јер Царство Божије није опредељено за неку врсту људи. А Господ је дао Царство Божије свакоме човеку који хоће да отвори срце своје и да уђе у њега.“