Митрополит Онуфије

Јеромонах Петар (Петрић): ,,Велики је благослов и милост Божија за Црну Гору, која је постала највећи храм на свијету, посјета Блажењејшег Онуфрија и његов благослов и подршка“

Име: 27. 02. 2020 Otac Petar Petric; Опис: "27. 02. 2020_Otac Petar Petric". Тип: audio/mpeg

“Митрополит Онуфрије је човјек Цркве, вјере и молитве спреман да страда и положи свој живот за вјеру Православну и ближње своје“-каже отац Петар Петрић.

Отац Петар ПетрићЈеромонах Петар (Петрић) студент на Кијевској Духовној академији говорио је за Радио ,,Светигору“ о личности Његовог блаженства Митрополита кијевског Г. Онуфрија за кога је рекао да је Блажењејши Митрополит човјек Цркве, вјере и молитве.

“Његов долазак на трон Кијевских митрополита био је велики благослов Божији за Украјинску Митрополију у ово тешко вријеме“-каже отац Петар који је говорио и о Кијево-печерској лаври која је, подсјећа, за Украјину исто што и за нас Пећка Патријаршија.

Отац Петар, дијелећи са нама своја сјећања да сусрете са Митрополитом Онуфријем, прича да Митрополита Онуфрија у Кијевко-печерској лаври можете видјети и како се игра за нашим мачком, али и како слаже дрва за огрев.

,,По љубавии ми га зовемо Ава (отац) јер наш Блажењејши има стрпљења и љубави за сваког ко жели да се сретне са њим и од њега узме благослов и добије савјет. Он је диван монах, прост и непосредан човјек, увијек насмијан и обасјан благодаћу Духа Светога. Блажењејши Онуфрије је човјек који је спреман да страда и да положи свој живот за вјеру Православну и своје ближње. И велики је благослов и милост Божија за Црну Гору и Митрополију црногорско-приморску његова посјета, благослов и подршка“-каже отац Петар (Петрић) студент на Кијевској Духовој академији.

Осврћући се на актуелну ситуацију у Црној Гори, отац Петар каже да је Црна Гора постала највећи храм на свијету.