Jerusalim od Zlata

Јерусалим од злата CDVIII

Име: 04.03.2022-Jerusalim od zlata br. 407-Vladika Jovan dobitnik nagrade Vitez od Ladina-Jasenovac Zabranjeno sjecanje; Опис: Владици Јовану уручена је висока награда државе Израел “Витез од Ладина” Тип: audio/mpeg

У Свечаној сали Универзитета Бен Гурион у Бер Шеви – Држава Израел – Његовом Преосвештенству Епископу пакрачко-славонском г. Јовану, у уторак 29. марта 2022. године додијељено је високо признање “Витез од Ладина” које носи име уваженог Ицхака Навона (1921-2015), петог по реду предсједника Државе Израел, за његову изузетну посвећеност истраживању и очувању сјећања на жртве холокауста, као и на његов значајнан допринос унапређења српско-израелских односа.

Владика Јован додјела награде у ИзраелуСвечаној додјели присуствовали су ректор Универзитета Бен Гурион у Бер Шеви проф. др Хаим Ј. Хамес, удовица покојног председника Навона госпођа Мири Навон, бројни професори Универзитета Бен Гурион, истакнуте личности у области просвете, науке, културе и умјетности, дипломатски представници Републике Србије у Израелу, и представници Музеја жртава геноцида на челу с директором г. Дејаном Ристићем.

Госпођа Навон уручила је Преосвештеном владици ово престижно признање и бираним ријечима указала на његову изузетну посвећеност истраживању и очувању сјећања на жртве холокауста, као и на његов значајнан допринос унапређења српско-израелских односа.