Јерусалимски Патријарх

Јерусалимско тајновиђење и сјећање на блаженопочившег протојереја-ставрофора Радојицу Божовића

О празнику Силаска Светог Духа на Апостоле 2010. године, блаженопочивши протојереј-ставрофор Радојица Божовић, обишао је и поклонио се светињама у Светој Земљи и Светом Граду Јерусалиму

 

У прилогу су фотографије са овог поклоничког путовања, прославе десетогодишњице матуре и посјете светињама Светога Града Јерусалима и Свете Земље, са ученицима IV генерације обновљене Богословије Светог Петра Цетињског (1995-2000), и њиховим разредним старешином Владиком пакрачко-славонским Јованом Ћулибрком.

Блаженопочивши прота Радојица свима ће бити примјер дивног свештеника Бога Живога, који је својим животом свједочио и потврђивао радост живота и учио људе богољубљу и човекољубљу.

Јерусалимско, Светодуховско тајновиђење, сија нам од тих дана као звијезда водиља, обасјавајући својом свјетлошћу овај живот и будећи наду за долазећи вијек.
Хвала проти Радојици и на том јерусалимском сретању, као и на свим савјетима, поукама и животним примјерима и сретањима која ће дубоко бити уписана у наша срца и бића.

Христос воскресе, вјечан ти спомен и Царство ти Небеско, драги прото Радојица, и до поновног заједничког сусрета пред Христом Господом помјани и нас, ученике из IV генерације обновљене Богословије Светог Петра Цетињског, којима си, као и многима био примјер какав човјек треба да буде и узор како свештеници и пастири треба да служе и свједоче Христа Богочовека, Пут, Истину и Живот.

Александар Вујовић