Jerusalimski Patrijarh

Jerusalimsko tajnoviđenje i sjećanje na blaženopočivšeg protojereja-stavrofora Radojicu Božovića

O prazniku Silaska Svetog Duha na Apostole 2010. godine, blaženopočivši protojerej-stavrofor Radojica Božović, obišao je i poklonio se svetinjama u Svetoj Zemlji i Svetom Gradu Jerusalimu

 

U prilogu su fotografije sa ovog pokloničkog putovanja, proslave desetogodišnjice mature i posjete svetinjama Svetoga Grada Jerusalima i Svete Zemlje, sa učenicima IV generacije obnovljene Bogoslovije Svetog Petra Cetinjskog (1995-2000), i njihovim razrednim starešinom Vladikom pakračko-slavonskim Jovanom Ćulibrkom.

Blaženopočivši prota Radojica svima će biti primjer divnog sveštenika Boga Živoga, koji je svojim životom svjedočio i potvrđivao radost života i učio ljude bogoljublju i čovekoljublju.

Jerusalimsko, Svetoduhovsko tajnoviđenje, sija nam od tih dana kao zvijezda vodilja, obasjavajući svojom svjetlošću ovaj život i budeći nadu za dolazeći vijek.
Hvala proti Radojici i na tom jerusalimskom sretanju, kao i na svim savjetima, poukama i životnim primjerima i sretanjima koja će duboko biti upisana u naša srca i bića.

Hristos voskrese, vječan ti spomen i Carstvo ti Nebesko, dragi proto Radojica, i do ponovnog zajedničkog susreta pred Hristom Gospodom pomjani i nas, učenike iz IV generacije obnovljene Bogoslovije Svetog Petra Cetinjskog, kojima si, kao i mnogima bio primjer kakav čovjek treba da bude i uzor kako sveštenici i pastiri treba da služe i svjedoče Hrista Bogočoveka, Put, Istinu i Život.

Aleksandar Vujović