Kapija

Kапија цркве Светог Василија Острошког у Мартиновићима код Гусиња враћена на своје мјесто и на њу постављен крст

Име: 26.08.2020 otac Bojan Radunovic; Опис: Kапија цркве Светог Василија Острошког у Мартиновићима код Гусиња враћена на своје мјесто Тип: audio/mpeg

На оданије Преображења у сриједу 26. августа 2020. године Свету литургију у разореном храму Светог Василија Острошког у Мартиновића код Гусиња служили су свештеници Милош Цицмил парох берански и Бојан Радуновић надлежни парох. За пјевницом је појао бивши офици Војске Црне Горе Радуле Живаљевић, један од потписника подршке нашј Цркви у борби за одбрану светиња у Црној Гори.

Овом приликом на своје мјесто је враћена капија која је украдена и накнадно пронађена у ријеци Ључи, а свештеници су освештали и поставили крст на њу.

Свето богослужење протекло је уз више инцидената које су пријетњама и недоличним понашањем изазвали локални Албанци о чему су свештеници обавијестили полицију.
Отац Бојан се помолио за мир и братску слогу свих људи па и оних који све чешће пријете и изазивају сукобе приликом окупљања православних вјерника око своје Светиње.

Подсјећамо да је капија са црквишта Светог Василија Острошког у Мартиновићима код Гусиња, која је 13. јула отуђена, 27. јула је пронађена и извађена из ријеке Ључе.