Rastko Jovic

Prof. dr Rastko Jović

Katedra: Dr Rastko Jović- ,,Beznađe i Hrišćanin”

Ime: 18.03.2018 KATEDRA dr. Rastko Jovic BEZNADJE I HRISCANIN; Opis: Dr Rastko Jović- Beznađe i Hrišćanin Tip: audio/mpeg

Predavanje dr. Rastka Jovića docenta na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu Univerziteta u Beogradu na temu “Beznađe i Hrišćanin“ koje je održao 11. marta 2018. godine u kripti Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

– Kod našeg naroda prisutno je beznađe u očima, i sada, kada studenti dolaze kod mene na razgovor, vidim to beznađe u očima; ranije su imali neki drukčiji pogled, nešto ih je, ipak, zanimalo. Danas, oni imaju nekakav pepeljasti pogled: nije više riječ o tome da imaju ili nemaju sredstava za život, i slično. Ono što nas najviše pogađa jeste kad ljudi izgube nadu, a tada se gube svake mogućnosti za ikakvu budućnost. I to je najtragičnije u ovom našem vremenu, istakao je Jović.

– Mi smo pozvani da uživamo na ovome svijetu i da otkrivamo tajnu života, a sa druge strane, da shvatamo realnost, ali, da je ne prihvatamo, nego da stalno pokušavamo da je mijenjamo kao aktivni članovi crkve, zaključuje profesor Jović.