Mitropolit Amfilohije Pogrebno Slovo Patrijarhu

Катедра: Монах др Павле (Кондић)-Лична сведочења о Патријарху Павлу и Митрополиту Амфилохију

Име: 04.12.2020 katedra Licna svedocenja monaha Pavla Kondica o odnosu Patrijarha Pavla i Mitropolita Amfilohija; Опис: Лична сведочења о Патријарху Павлу и Митрополиту Амфилохију Тип: audio/mpeg

Уважени слушаоци Радио Светигоре, у вечерашњој Катедри, емитујемо предавање монаха др Павла (Кондића), сабрата манастира Стањевићи, историчара и управника Архива Митрополије црногорско-приморске, о двојици стубова Српске цркве и васељенским учитељима, блаженопочившим Патријарху српском Павлу и Митрополиту црногорско-приморском Амфилохију.

Отац Павле је својевремено боравио на специјалистичким студијама у Лондону од 2004-2007 године, и у том времену је био члан Духовне заједнице Светог Алимпија Столпника при цркви Светог Саве у Лондону.

Аутор је бројних књига и многобројних научних радова из области историје, али исто тако и је био дуго година чтец и прислужник блаженопочившег Митрополита Амфилохија.

У организацији Духовне заједнице Светог Алимпија Столпника из Лондона, ово свједочанство оца Павла уприличено је у четвртак вече 3. децембра 2020. године, преко онлајн јутјуб канала цркве Светог Саве из Лондона. Говорио је о својим личним успоменама на свога вољеног Митрополита Амфилохија и Патријарха Павла као и о међусобном односу Митрополита Амфилохија и Патријарха Павла чији је сведок био.