Njegova Svetost Arhiepiskop pećki, Mitropolit beogradsko karlovački i Patrijarh srpski gospodin Porfirije

Katedra: Patrijarh srpski g. Porfirije- “Veliki post u životu crkve”

Ime: 19. 03. 2021 Katedra Patrijarh Porfirije-Vaskrsnji post; Opis: Veliki post u životu Crkve Tip: audio/mpeg

Uvaženi slušaoci Radio Svetigore, u večerašnjem izdanju emisije “Katedra”, emitujemo predavanje Njegove Svetosti Arhiepiskopa pećkog Mitropolita beogradsko-karlovačkog i Patrijarha srpskog g. dr Porfirija, koje je održao kao Mitropolit zagrebačko-ljubljanski u martu 2015. godine u okviru svoje posjete eparhiji zapadnoevropskoj.

Na poziv Njegovog Preosveštenstva Episkopa zapadnoevropskog g. Luke i Crkvene opštine Svetog Save u Parizu, Njegovo Visokopreosveštenstvo Mitropolit zagrebačko-ljubljanski dr Porfirije boravio je u trodnevnoj poseti u Parizu.

U subotu, 21. marta 2015. godine, odmah po završetku Vaskršnjeg večernjeg bogosluženja, mitropolit Porfirije je održao predavanje na temu “Veliki post u životu Crkve“.

U ime domaćina, sabrani verni narod Božji pozdravio je protojerej-stvarofor Nikola Škrbić, starešina hrama. Mitropolit Porfirije je govorio veoma poučno i nadahnuto o značaju, smislu i suštini Velikog Vaskršnjeg posta u životu Crkve.

Po završenom predavanju usledila je veoma plodna diskusija gde su sabrani postavljali pitanja Njegovom Visokopreosveštenstvu o nedoumicama i nekim praktičnim temama vezanim za Veliki post i duhovni život u Crkvi.

Predavanje smo preuzeli sa sajta zapadnoevropske eparhije.

A. V.