Богољуб Шијаковић предавање 4

Катедра: Проф. др Богољуб Шијаковић – „Чему нас учи нада“

Име: 27.10.2021-KATEDRA- Bogoljub Sijakovic- CEMU NAS UCI NADA; Опис: Проф. др Богољуб Шијаковић - Чему нас учи нада Тип: audio/mpeg

Уважени слушаоци Радио Светигоре, драга браћо и сестре, у вечерашњем издању серијала “Катедра”, вашој љубави и пажњи препоручујемо да чујете предавање Проф. др Богољуба Шијаковића на тему “Чему нас учи нада“, које је одржао на Филозофском факултету у Никшићу

„Предмет наде је дар љубави и искупитељске милости као нашег незаслуженог и незаслуживог оправдања, дар Онога Који је из милости прихватио људску судбину и сам постао човјек, обећани и зајамчени дар Онога Који хоће да се сви људи спасу и дођу у познање истине. Услов могућности овог животно важног искуства је нада, која за хришћане не происходи из нашег субјектно-објектног искуства. Нада, наиме, происходи из вјере коју нам открива Бог и из љубави којом, такође, Бог први завоље нас, како је речено у првој Јовановој, из жртвене љубави која се потврђује у милости оваплоћења, а не у некој нама схватљивој правди“, рекао је проф. др Богољуб Шијаковић током предавања „Чему нас учи нада“, које је у уторак 26. октобра 2021. одржао на Филозофском факултету у Никшићу.

Предавање су организовали Студијски програм за филозофију, Институт за филозофију и Матица српска – Друштво чланова у Црној Гори.

У име организатора, кратким уводним словом, обратио се мр Дарко Благојевић са Студијског програма за филозофију, а окупљене је путем зум платформе поздравила и деканица Филозофског факултета проф. др Татјана Нововић.

Предавање „Чему нас учи нада“ изазвало је велико интересовање студената и професора ове високошколске установе, који су, по одслушаном излагању, уваженом проф. др Богољуба Шијаковића поставили низ питања и упутили коментаре.

Сенка Шумић