Misionar

Katiheta Branislav Ilić: Redakcija “Pravoslavnog misionaraˮ je molitveno uz Mitropolita Amfilohija!

Ime: 14. 10. 2020 BRANISLAV ILIC PRAVOSLAVNI MISIONAR; Opis: Redakcija "Pravoslavnog misionaraˮ je molitveno uz Mitropolita Amfilohija! Tip: audio/mpeg

Iz štampe je izašao novi septembarsko-oktobarski 375. broj „Pravoslavnog misionaraˮ, zvaničnog misionarskog glasila Srpske Pravoslavne Crkve za mlade. Centralna tema navedenog broja je Sveta Tajna jeleosvećenja. Sa sadržajem ovog izuzetnog broja slušaoce vaseljenskog radija Svetigora upoznao je katiheta Branislav Ilić, član uređivačkog odbora „Pravoslavnog misionaraˮ zadužen za odnose sa medijima.

Branislav Ilic
Katiheta Branislav Ilić

U razgovoru za naš radio katiheta Branislav Ilić je preneo blagoslove glavnog i odgovornog urednika „Pravoslavnog misionaraˮ prezvitera dr Olivera Subotića, ukazujući da je celokupni uređivački odbor ovog zvaničnog glasila Srpske Pravoslavne Crkve molitveno uz Mitropolita Amfilohija koji se nalazi na lečenju od virusa korona.

Vaskoliki život Arhiepiskopa cetinjskog i Mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija sagledan je u neprestanom raspinjanju za svoju Crkvu i povereni mu narod. Kao što je u nesretnim devedesetim godinama sastradavao sa svojim narodom obnavljajući Mitropoliju duhovno i materijalno, i kao što je delio bolnu sudbinu svoga naroda 1999. godine na svetoj kosovsko-metohijskoj zemlji, neumorni vladika i danas deli bolnu realnost sa svojim narodom i celim svetom koji se bori sa nevidljivim neprijateljem. Prenosim Vam blagoslov i molitvene pozdrave našeg urednika prezvitera dr Olivera Subitića, uveravajući Vas da se uređivački odbor „Pravoslavnog misionaraˮ usrdno moli za ozdravljenje Mitropolita Amfilohija, istakao je katiheta Branislav Ilić.

Član uređivačkog odbora „Pravoslavnog misionaraˮ zadužen za odnose sa medijima predstavio je sadržaj ovog broja koji predstavlja riznicu dušekorisnog sadržaja, kako na temu broja, tako i na ostale teme. Pored autorskih tekstova i priloga koji su objavljeni u stalnim rubrikama, u ovom broju čitaoci mogu pročitati razgovor sa mladom umetnicom Lenom Kovačević koja je govorila o odnosu duhovnosti i muzike. Svi detalji u pogledu navedenog broja dostupni su na zvaničnoj internet stranici časopisa:

Na kraju predstavljanja ovog 375. broja „Pravoslavnog misionaraˮ, Vama draga sestro Slobodanka i celokupnoj redakciji Vašeg radija, blagodarim na ovoj prilici da se reč našeg lista čuje na talasima Vaseljenskog radija. Kako na početku, tako i sada, uznosim molitvene želje za ozdravljenje Vašeg arhipastira i duhovnog oca Mitropolita Amfilohija i želimo mu da na mnoga i blaga leta služi Bogu i svome rodu, rekao je katiheta Branislav Ilić na kraju razgovora o sadržaju novog broja „Pravoslavnog misionaraˮ.

Razgovarala: Slobodanka Grdinić