Dragoslav Rakic

Liturgijsko sabranje u Tominu nedelju u manastiru Praskvici

Ime: 05.05.2019 O. Dragoslav Rakic Praskvica; Opis: Liturgijsko sabranje u Tominu nedelju u manastiru Praskvici Tip: audio/mpeg

Na Tominu nedelju i praznik Prepodobnog Teodora Sikeota i Svetog Sveštenomučenika Platona Banjalučkog, 5. maja 2019. godine, služena je Liturgija u crkvi Svetog Nikolaja Mirlikijskog u manastiru Praskvica.

Liturgijskim sabranjem načalstvovao je namjesnik manastira protosinđel Kliment Boljevići, uz sasluženje protojereja Dragoslava Rakića, paroha paštrovsko-tudorovićkog i jerođakona Gavrila Đorđevića, manastirskog sabrata.

U oltaru su čtecirali i za pjevnicom su pojali polaznici škole vjeronauke parohije paštrovačke i Aleksandar Vujović, profesor Bogoslovije Svetog Petra Cetinjskog i urednik Katihetskog programa Radio Svetigore.

Molitveno su liturgijskom sabranju prisustvovali iguman manastira Praskvica arhimandrit Dimitrije Lakić i igumanija manastira Duljevo mati Angelina sa sestrinstvom.

Na kraju liturgije sabranom narodu, besjedom se obratio protojerej Dragoslav Rakić, govoreći o jevanđelskom događaju o Svetom Apostolu Tomi.

Aleksandar Vujović