Zociste

Манастир Светих Врача у Зочишту прославио славу

Име: 14. 07. 2019 Zociste; Опис: Манастир Светих Врача у Зочишту прославио славу Тип: audio/mpeg

Светом литургијом и црквено-народним сабрањем манастир Светих Врача Козме и Дамјана у Зочишту код Ораховца прославио је на овај празник, у недјељу 14. јула храмовску славу

Светом литургијом началствовао је Архимандрит Иларион (Лупуловић) игуман манастира Драганац уз саслужење игумана: манастира Зочиште оца Стефан, манастира Светих Архангели код Призрена оца Михајла, манастира Дубоки поток оца Ромила, манастира Бањска оца Данило, као и неколико свештеника и свештеномонаха из разних дијелова Косова и Метохије.

Народа, мноштво, на стотине аутомобила и неколико аутобуса довело је вјернике са разних страна Србије, Црне Горе, Републике Српске и Македоније да се поклоне и цјеливају мошти Божјих угодника и бесребреника Козме и Дамјана.

Литургијском бесједом сабране је поучио Архимандрит Иларион Игуман манастира Драганац док се за трпезом љубави окупљенима обратио Архимандрит Михајло Игуман Светих Архангела.

Светој служби Божијој у Светим Врачима присуствовао и Милорад Арлов, предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији из Бања Луке, са којим је разговарала сестра Оливера Радић, којој такође благодаримо и на тонском запису бесједа из Зочишта.