Visoki Dečani

Manastir Visoki Dečani molitveno i toržestveno proslavio ktitorsku slavu-Svetog Kralja Stefana Dečanskog

Manastir Visoki Dečani i ove godine molitveno i toržestveno je proslavio svoju ktitorsku slavu-praznik Svetog Kralja Stefana Dečanskog čije se Svete mošti čuvaju u ovoj metohijskoj Svetinji.

Svetu Arhijerejsku Liturgiju, pored moštiju Svetog Kralja, u manastirskoj crkvi Dečanskoj služili su Njegovo Visokopreosveštenstvo Mitropolit Dabrobosanski Hrizostom i Preosvećena Gospoda Episkopi umirovljeni Zahumsko-hercegovački Atanasije i Raško-prizrenski Teodosije, uz sasluženje velikog broja sveštenstva i molitveno učešće ogromnog broja vjernika, koji su  se i ove godine sabrali da proslave Svetog Kralja Stefana Dečanskog i cjelivaju njegove Svete mošti u Dečanskoj Svetinji.

Pavle BožovićIz naše Mitropolije jedna grupa poklonika otišla je na poklonjenje u manastir Dečani u organizaciji “Mladih za Kosmet”.

Među njima je bio i naš kolega Pavle Božović koji je sa nama podijelio svoje utiske sa ovog putovanja.

I ovo putovanje, kao i sve aktivnosti organizacije “Mladi za Kosmet“, bilo je humanitarnog karaktera tako da će i novac sakupljen ovom prilikom otići u fond za pomoć našem narodu na Kosovu i Metohiji.