Mitropolit

Марко Бато Царевић: Ово је један велики губитак за Православље, цркву, за све нас православне вјернике

Име: 01.11.2020 bato carevic; Опис: Ово је један велики губитак за Православље, цркву, за све нас православне вјернике Тип: audio/mpeg

 ”Ово је један велики губитак за Православље, цркву, за све нас православне вјернике. Срећан сам што сам живио у времену кад је он живио”, рекао је Марко Бато Царевић, предсједник Општине Будва, потсјетивши на значај Митрополита у обови светиња Црне Горе.

Он је грађанима Црне Горе поручио да дигнемо главу, да будемо поносни, срећни, јер он је заиста после свега што је урадио, све што се десило задњих годину дана, њему је лично, нек ми Бог опрости, било потребно да одмори”, искрено је рекао господин Марко, наглашавајући да је са блаженопочившим Митрополитом имао близак контакт.

”Изборио се и са короном, и када смо сви мислили, када смо се надали да ће доћи у своје Цетиње и у манастир, Бог га је призвао и одвео код себе”, рекао је и додао да је тај његов долазак био круна да ес формира нова Влада Црне Горе.

Царевић је нагласио да је Митрополит Амфилохије био човјек невјероватне ширине, велики интелектуалац, духовник и човјек огромног срца. Указао је на јачину његовог корака и да велики напори и умор, на Митрополиту нису могли да се примјете.

”Нека му је лака земља, нека почива у миру и нека нам његове молитве са неба буду цјелисходне”, казао је и нагласио да ћемо тек сад након његове смрти увидјети шта је стварно учинио за нас.

”То је обавеза више, да се сви мијењамо”, подвукао је господин Царевић и нагласио да сви морамо да имамо ширину, као што је он имао, да више разумијемо и да више прештамо, и тако наше друштво неће више бити пуно аномалија као до сада.

”Без помирења православног народа у Црној Гори неће бити како треба”, закључио је и додао да се нада да смо сви схватили да је то било оно што је Митрополит желио.