Zahvalnica Mitropoliji

Митрополији захвалница за помоћ у изградњи игралишта у Вирпазару

Митрополија Црногорско – приморска учествовала је у изградњи дјечијег игралишта у Основној Школи „Јован Томашевић“ у Вирпазару. Челници Основне школе су уручили захвалницу коју је у име митрополије примио свештеник Слободан Лукић, парох црмнички.

Ово је само један у низу добротворних акција којиме се митрополија придружује. Прошле недеље отворена је спортска дворана на Цетињу у чијој реконструкцији је учествовала својим прилогом и Митрополија. Уочи Божића ове године година Митрополија Црногорско – Приморска је за потребе Опште Болнице Данило I на Цетињу купила санитетско возило.

Године 2015. такође за Божић Митрополија је поклонила Инкубатор центру за неонатологију инстиута за дјечије болести Клиничког Центра Подгорице.

Народне Кухоње Митрополоје у Подгорици, Цетињу и Беранама дневно спреме и подијеле преко 500 оброка. Кроз организацију Човјекољубље прође хиљаде људи годишње којима се пружа материјална, те помоћ у лијечењу, школовању, одјећи, обући….

Све ово показује да Митрополија дијели судбину нашег народа и труди се да, и у овим тешким временима када су предузећа уништена, људи остали без посла, пензија и често без основних животних средстава, пружи помоћ и утјеху и посвједочи кроз своју мисију истинско човјекољубље и богољубље. Тако је било кроз вјекове, тако је и данас. Свим приложницима, добротворима нека Господ узврати сваким благословом.