Mitropolit

Mitropolit Amfilohije bogoslužio u Cetinjskom manastiru

Ime: 09 02 2020 mitropolit amfilohije; Opis: Mitropolit Amfilohije bogoslužio u Cetinjskom manastiru Tip: audio/mpeg

Njegovo visokopreosveštenstvo Arhiepiskop cetinjski Mitropolit crnogorsko-primorski g. Amfilohije služio je danas, 9. februara, u Nedjelju o mitaru i fariseju, sa sveštenstvom Svetu arhijerejsku liturgiju u Cetinjskom manastiru.

CetinjeU toku Liturgije krštena je i miropomazana nova sluškinja Božija Jovana, koju je Mitropolit blagoslovio i poželio da se ugleda na Svetog Jovana Krstitelja i Svetoga Jovana Zlatoustoga, i da je Bog blagoslovi da cijeli život provede u strahu Božijem, vjeri i ljubavi i da zadobije vječno i neprolazno Carstvo Božije.

Visokopreosvećeni Mitropolit Amfilohije svoju arhipastirsku besjedu počeo je riječima Svetoga apostola Pavla: Svi koji hoće da žive u Hristu Isusu, biće gonjeni, koja se i na njemu ostvarila kao i na svim ostalim Hristovim učenicima.

Svi su bili gonjeni i progonjeni, upravo zato što su svjedočili Hrista raspetoga i vaskrsloga“, besjedio je vladika i podsjetio da su svi apostoli za Hrista postradali, samo se prirodnom smrću upokojio Sveti Jovan Bogoslov.