Monasenje

Mitropolit Amfilohije bogoslužio u manastiru Ćelija Piperska koji je sinoć dobio novu monahinju- Borivoju

Ime: 20. 05. 2020 MITROPOLIT CELIJA PIPERSKA; Opis: Mitropolit Amfilohije bogoslužio u manastiru Ćelija Piperska koji je sinoć dobio novu monahinju- Borivoju Tip: audio/mpeg

Njegovo visokopreosveštenstvo Arhiepiskop cetinjski Mitropolit crnogorsko-primorski G. Amfilohije služio je jutros na praznik Pojave Časnog Krsta u Jerusalimu Svetu Arhijerejsku liturgiju u manastiru Ćelija Piperska kod Podgorice.

Djelo mudrosti živoga Boga jeste sveukupna tvorevina Božija, sve ono što znamo i ne znamo, što vidimo i što ne vidimo od najmanjega do najvećega. Čudeseno je to da je u onom najmanjem sadržano sve ono što je veliko i što je bezmjerno a isto tako je i u velikom sadržano sve ono što izgleda ja je malo. Svako biće na zremlji je takođe svjedočanstvo te neizrecive mudrosti Božije i sve je sjedinjeno među sobom“- kazao je, između ostalog u liturgijskoj besjedi nakon pročitanog začala iz Svetog Jevanđelja Mitropolit Amfilohije.

Visokopreosvećeni Mitropolit Amfilohije sinoć je u manastiru Ćelija Piperska zamonašio iskušenicu Anđu kojoj je dao ime Borivoja po sveštenomučeniku Borivoju Tomoviću.

On joj je poželio da bude istiska Borivoja boreći se protiv demonskih sila, grijeha i smrti.

Foto: Jovan D. Radović