Mitropolit

Mitropolit Amfilohije bogoslužio u manastiru Vojnić u Paštrovićima

Ime: 07.08.2020-Mitropolit - Besjeda; Opis: Mitropolit Amfilohije bogoslužio u manastiru Vojnić u Paštrovićima Tip: audio/mpeg

Arhiepiskop cetinjski Mitropolit crnogorsko-primorski g. Amfilohije služio je jutros, na praznik Uspenije Svete Ane, sa sveštenstvom Svetu službu Božiju u manastiru Vojnić u Paštrovićima.

Monahinja AnaU toku Liturgije Vladika je odlikovao činom igumanije nastojateljicu ove svetinje monahinju Anu, a nakon liturgije osveštao manastirski konak.

U liturgijskoj besjedi nakon čitanja Jevanđelja rekao je da je Bog danas, na praznik Svete Ane, majke Presvete Bogorodice, udostojio mati Anu da i ona postane mati nastojateljica ove svete obitelji.

“Kroz nju i preko nje, i sestara oko nje sabranih, obnavlja se ova drevna svetinja, zapustjela u svoje vrijeme. U ovom manastiru Svetog velikomučenika Dimitrija i Svetog oca našega Nikolaja danas njihovim trudom osveštavamo manastirski konak koji je nikao na temeljima onog drevnog manastirskog konaka”, rekao je Mitropolit crnogorsko-primorski..

Mitropolit PastroviciNa kraju bogosluženja Mitropolit Amfilohije je posebno blagoslovio sve koji su doprinijeli obnovi vojnićke svetinje.

Mitropolit je arhipastirskom pohvalnicom odlikovao i Viktora i Nataliju Volohov iz Moskve, koji su manastiru Vojnić priložili agiazmu, kao i Vladimira Pavlenoka.