Mitropolit

Mitropolit Amfilohije govorio u emisiji “Aktuelno” za RTRS

Ovo što se danas događa u Crnoj Gori samo je nastavak onoga što se događalo u vrijeme Svetog Petra Cetinjskog

Arhiepiskop cetinjski Mitropolit crnogorsko-primorski g. Amfilohije govorio je u emisiji Radio-televizije Republike Srpske “Aktuelno” o situaciji koja je nastala u Crnoj Gori usvajanjem bezakonog zakona o slobodi vjeroispovijesti.

“Ovo što se danas događa u Crnoj Gori samo je nastavak onoga što se u njoj događalo u vrijeme Svetog Petra Cetinjskog, a i nakon njega. Crkva kroz svu svoju istoriju, pa i danas poziva na bratsku slogu, na ljubav, na mir i pomirenje braće, a ne na sukobe. Ali, opet, s druge strane, Crkva štiti svoj identitet, s obzirom na taj zakon, koji nije zakon nego bezakonje”, kazao je Mitropolit crnogorsko-primorski.

U emisiji su, pored Mitropolita Amfilohija, na ovu temu govorili: advokat Velibor Marković iz Podgorice, prof. dr Milivoje Radović sa podgoričkog ekoniomskog fakulteta, izvršni direktor NVO “Ne damo Crnu Goru” prof. dr Zdravko Krivokapić, dr Marko Mitrović, specijalista otorinolaringologije iz Nikšića, Mato Uljarević, student FLU Cetinje, predsjednik DNP Milan Knežević, poslanik DF Milutin Đukanović i novinar Marko Vešović.