Mitropolit Amfilohije

Mitropolit Amfilohije na Svetu Petku služio Liturgiju u manastiru posvećenom ovoj Svetiteljki u Bunovićima

Ime: 27.10.2018 Mitropolit-Morinj; Opis: Mitropolit Amfilohije na Svetu Petku služio Liturgiju u manastiru posvećenom ovoj Svetiteljki u Bunovićima Tip: audio/mpeg

Njegovo visokopreosveštenstvo Arhiepiskop cetinjski Mitropolit crnogorsko-primorski g. Amfilohije služio je na praznik Svete Petke, u subotu, 27. oktobra, uz sasluženje sveštenstva, Svetu arhijerejsku liturgiju u manastiru posvećenom ovoj Svetiteljki u Bunovićima kod Morinja.

Nakon pročitanog začala iz Svetog Jevanđelja Visokopreosvećeni Mitropolit Amfilohije okupljenim vjernicima obratio se riječima liturgijske propovijedi u kojoj je, između ostalog, podsjetio da je jedna od onih mudrih djevojaka, o kojoj smo čuli u Jevanđelju, neznatna i nepoznatna u svom vremenu, koja je sakriveno poživjela, stigavši do Svetog grada Jerusalima i Pelstine, ostavši nepoznata za ljude i zemaljsku slavu bila i Sveta mučenica Paraskeva. Postala je poznata svijetu tek kad su otkrivene njene mošti, koje su obilazile zemlje i gradove, stizale i do Beograda a danas počivaju u Jašiju, u Rumuniji“-rekao je Mitropolit Amfilohije.