Mitropolit Ostrog

Mitropolit Amfilohije: Riječ Božja iz Ostroga odjekuje po čitavom svijetu

Ime: 25.01.2019. MITROPOLIT OSTROG; Opis: Riječ Božja iz Ostroga odjekuje po čitavom svijetu Tip: audio/mpeg

Arhiepiskop cetinjski Mitropolit crnogorsko-primorski g. Amfilohije služio je na praznik Ikone Mlekopitateljice, u petak, 25. januara, Svetu arhijerejsku liturgiju u Gornjem manastiru Ostrogu.

Na kraju Službe Vladika je kazao da je Ostrog jedno od najčudesnijih mjesta, ne samo u Crnoj Gori i u našem svetosavskom, svetopetrovskom i svetovasilijevskom narodu.

Ostrog„Riječ Božja odavde odjekuje, odavde se čuje i prenosi se po čitavom svijetu. Zato nama samo ostaje da zablagodarimo Gospodu što nam je podario ovo sveto mjesto, ovu ostrošku svetinju gdje se svjedoči ime Hrista Boga našega, savršenoga Boga i savršenoga čovjeka“, rekao je Mitropolit crnogorsko-primorski.

Vladika Amfilohije je rekao da Sveti Vasilije Ostroški blagosilja i novu eparhiju naše pomjesne Crkve u Južnoj Americi.

„Tamo je naš Vladika Kirilo, a imamo i petnaest sveštenika, i našega porijekla, i Brazilaca, i Argentinaca, i Peruanaca i drugih. Imamo i mati našu Ines iz Gvatemale, igumaniju tamošnju sa svojim sestrama, koja pripada našoj Crkvi. I ona i naša nova eparhija svjedoče da u Crkvi Hristovoj nema ni Grka ni Jevrejina, ni roba ni slobodnjaka, nema ni muškoga ni ženskoga, jer su sve te podjele zemaljske. A Crkva Božja, ona je svjedok vječnoga Carstva Božjega, gdje nema više tih zemaljskih podjela, jer je sve i u svemu jedan i jedini Gospod naš Isus Hristos“, kazao je Mitropolit Amfilohije.