Mitropolit Badnji Dan Cetinje

Митрополит Амфилохије на Бадњи дан служио Литургију у Цетињском манастиру

Име: 06.01.2018 Mitropolit Cetinje Badnji dan besjeda; Опис: Митрополит Амфилохије служио је на Бадњи дан Свету архијерејску литургију у Цетињском манастиру Тип: audio/mpeg

Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије служио је на Бадњи дан са свештенством Свету службу Божију у Цетињском манастиру.

У литургијској бесједи на крају богослужења он је рекао да наука која не признаје Богомладенца Христа,  Онога кроз кога је постало све што је постало – није истинска наука.

„Такав је тзв. хуманизам, који одриче Њега као истинског човјека. Истинска и права човјечност је само она која се кроз Христа дарује људској природи. Свака друга човјечност је лажна, кратка, пролазна, ништавна“, рекао је Митрополит црногорско-приморски.

Исто тако, додао је, свака људска заједница која се не темељи на Њему је од данас до сјутра, без обзира колико она моћно изгледала.

„Тако је било Римско царство у Његово вријеме и није камен на камену остао од тога царства. Моћна су била и царства послије њега, колико их није било и на Истоку и на Западу. И данас више нема ни царева ни царстава. А има моћника који мисле да су чак и од царева моћнији. И они су – данас јесу, сјутра нијесу“, поручио је Митрополит Амфилохије честитајући сабраним вјерницима Бадњи дан.