Mitropolit Badnji Dan Cetinje

Mitropolit Amfilohije na Badnji dan služio Liturgiju u Cetinjskom manastiru

Ime: 06.01.2018 Mitropolit Cetinje Badnji dan besjeda; Opis: Mitropolit Amfilohije služio je na Badnji dan Svetu arhijerejsku liturgiju u Cetinjskom manastiru Tip: audio/mpeg

Arhiepiskop cetinjski Mitropolit crnogorsko-primorski g. Amfilohije služio je na Badnji dan sa sveštenstvom Svetu službu Božiju u Cetinjskom manastiru.

U liturgijskoj besjedi na kraju bogosluženja on je rekao da nauka koja ne priznaje Bogomladenca Hrista,  Onoga kroz koga je postalo sve što je postalo – nije istinska nauka.

„Takav je tzv. humanizam, koji odriče Njega kao istinskog čovjeka. Istinska i prava čovječnost je samo ona koja se kroz Hrista daruje ljudskoj prirodi. Svaka druga čovječnost je lažna, kratka, prolazna, ništavna“, rekao je Mitropolit crnogorsko-primorski.

Isto tako, dodao je, svaka ljudska zajednica koja se ne temelji na Njemu je od danas do sjutra, bez obzira koliko ona moćno izgledala.

„Tako je bilo Rimsko carstvo u Njegovo vrijeme i nije kamen na kamenu ostao od toga carstva. Moćna su bila i carstva poslije njega, koliko ih nije bilo i na Istoku i na Zapadu. I danas više nema ni careva ni carstava. A ima moćnika koji misle da su čak i od careva moćniji. I oni su – danas jesu, sjutra nijesu“, poručio je Mitropolit Amfilohije čestitajući sabranim vjernicima Badnji dan.