Mitropolit

Mitropolit Amfilohije-Svi smo prizvani da uzrastamo u vjeri Bogočovjeka Hrista

Ime: 23.06.2019 Mitropolit Veliki pijesak; Opis: Svi smo prizvani da uzrastamo u vjeri Bogočovjeka Hrista Tip: audio/mpeg

Njegovo visokopreosveštenstvno Arhiepiskop cetinjski Mitropolit crnogorsko-primorski g. Amfilohije služio je ovog jutra u prvu nedjelju po Duhovima-nedelju svih Svetih sa sveštenstvom Svetu službu Božiju na temeljima crkve Svih Svetih na Velikom pijesku kod Bara.

Nakon pročitanog začala iz Jevanđelja Mitropolit se prisutnim vjernicima obratio slovom arhi-pastirske besjede.

Mitropolit crnogorsko-primorski g. Amfilohije na kraju Svete liturgije je blagosiljao i prerezao slavski kolač. Čestitajući slavu, još jednom, je istakao da očekuje, ako Bog da da na Crkvi Svih svetih na Velikom pijesku dogodine zasija zlatan krst.

Saborno je priređena trpeza ljubavi na kojoj je otac Jovan Plamenac kazao da će ovaj hram u posrnuloj Crnoj Gori da zasija svom svojom punoćom i da u nju unese puni sjaj  hrišćanstva, blistaj Crkve Hristove, Njegovog učenja i vjere u Gospoda našega Isusa Hrista Jednotrojičnog Boga, kome smo dužni da služimo na istinski i pravi način.

U ima bratstva Svih svetih sa Velikog pjeska gospodin Nikola Sokolović je Visokopreosvećenom Mitropolitu crnogorsko-primorskom g. Amfilohiju uručio na dar ikonu Svetog Vasilija ističući da je ovaj hram sve okupio i načinio boljim ljudima, kao i da se on saborno obnavlja.

U okviru proslave hramovne slave Crkve Svih svetih na Velikom pijesku kod Bara priređen je i bogat kulturno umjetnički program.

Galerija fotografija-link