Opijelo Bar

Митрополит Амфилохије у Бару служио опело Родољубу Роћку Пејовићу

Име: 12. 01. 2019 Mitropolit opijelo Rocku Pejovicu; Опис: Митрополит Амфилохије у Бару служио опело Родољубу Роћку Пејовићу Тип: audio/mpeg

Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије служио је данас у Бару опело Родољубу Роћку Пејовићу, некадашњем одборнику у барској Скупштини општине, дугогодишњем функционеру и једном од оснивача Народне странке и члану ОО Нове српске демократије.

Rodoljub Roćko PejovicНакон опела Владика Амфилохије је у бесједи рекао да је Родољубово родољупство у ствари било богољубље, које гаје красило чиотавог живота.

„Богољубље које га је опредијелило за вјечну отаџбину, за вјечну домовину. То је она домовина вјечна за коју је спремљен сваки човјек. И блажен је пут којим данас иде душа Родољубова, јер му се припреми Царство небеско“, рњекао је Митрополит црногорско-приморски.

Додао је да су истински родољуби само они који су на земљи заиста богољуби.

„А такав је био и наш брат Родољуб. Трудио се да служи Господу и да свој живот, своју породицу и све земаљско приноси Христу Богу на дар“, рекао је Митрополит Амфилохије.

Казао је да да је за наше појмове Родољуб прерано отишао са ове земље, али и да оне које призива – Господ изабира.

„Он га је изабрао, а Господ зна што га је изабрао и  зашто га је прибрао његоввим прецима. Нека би га Господ упојио у њедрима Аврама, Исака, Јакова и свих светих праотаца наших. И нека би му подарио оно за чим је чезнуо овдје на земљи – царство вјечни и непролазно, живот вјечни, Царство небеско“, казао је Митрополит Амфилохије.

Радосав Рајо Војиновић