Mitropolit Murino

Mitropolit Amfilohije u Murinu: Zločini nad nevinima su mrlja na obrazu Evrope i časnog albanskog naroda

Ime: 01.05.2019 Mitropolit Murino; Opis: Zločini nad nevinima su mrlja na obrazu Evrope i časnog albanskog naroda Tip: audio/mpeg

U Murini je juče obilježena dvadeseta godišnjica od kada je NATO pakt bombardovao ovu varošicu na sjeveru Crne Gore i tom prilikom usmrtio šest civila, među kojima je troje djece.

U okviru programa obilježavanja ovog stravičnog događaja služena je Sveta arhijerejska liturgija i pomen.

MurinoU Sali centra za kulturu Murino prikazan je film „Da se ne zaboravi“ o stradanju djece tokom NATO bombardovanja i predstavljena knjiga „Poslednja linija odbrane“  o stradnjima vojnika iz Crne Gore, autora Radana Nikolića.

Prisutnima se obratio Mitropolit crnogorsko-primorski g. Amfilohije koji je kazao da ga boli što naša vlast moderni fašizam i natopaktovski nacizam ustoličuje da vlada Crnom Gorom:

„On ne samo što je pobio djecu i druge na murinskom mostu i toliko njih u Srbiji i na Kosovu i Metohiji, nastavljajući muratovsku tiraniju iz 1389. godine, već je nastavio nasiljem i otimanjem KiM od SRJ, od Crne Gore i Srbije.A oni koji se hvale antifašizmom su priznali te moderne zločnice koji su stid i sram časnog albanskog naroda i Evrope i to nije dobro ni za koga.“