Maj 2020 Arhijerejska Liturgija Na Grancarevu

Молитвено прослављен празник Светих Кирила и Методија

Име: 25. 05. 2020. VLADIKA JOANIKIJE GRNCAREVO; Опис: Молитвено прослављен празник Светих Кирила и Методија Тип: audio/mpeg

Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије служио је јуче Свету Архијерејску Литургију у цркви која је посвећена двојици словенских учитеља и просветитеља у Гранчареву, код Бијелог Поља.

Ријечима празничне бесједе обратио се Преосвећени Епископ Јоаникије, указујући на свето дјело Светих Кирила и Методија, без којих, по Владикиним ријечима, не би било могуће да се у нашем роду појави ни Свети Сава.

Владика је подсјетио да је на мјесту гдје се подиже црква Светих Кирила и Методија, у Гранчареву некада била црква, што је народ сачувао у памћењу. Велику радост представља што је ова црква изграђена на старим темељима, а на подизању новог храма, истакао је Епископ, многи су уложили труд, рад, знање, вријеме и средства.

Преосвећени Епископ је, овом приликом, истакао заслугу почившег Блажа Љујића, који је водио Одбор за изградњу цркве, те умијеће архитекте Боја Журића, који је стручно и лијепо пројектовао цркву.

Домаћин храмовне славе био је Божо Гвозденовић са породицом.