Monasenje u Stupovima

Монашење у Ђурђевим Ступовима: Владика Јоаникије о монаштву рекао да представља со Цркве

Име: 11 07 2018 joanikije monasenje; Опис: Монашење у Ђурђевим Ступовима Тип: audio/mpeg

Уочи празника Преноса моштију Светих бесребреника Кира и Јована, 10. јула 2018, Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије служио је у манастиру Ђурђеви Ступови вечерњу службу током које је брат Миомир, искушеник манастира Ђурђеви Ступови замонашен у чин расе, добивши име Михаило по Преподобном и Богоносном Оцу нашем Светом Михаилу Малеину.

Jul 2018 Monasenje U Stupovima 10Након монашења, Епископ Јоаникије је казао да је чин расе и камилавке прва степеница монаштва и као што је сваки почетак важан, нарочито је важан почетак монашког живота. Ако је постављен добар темељ, онда је, по ријечима Његовог Преосвештенства, сигурна грађевина коју зидамо.

Преподобни Михаило Малеин прославља се на дан када и Пресвета Богородица Тројеручица, па ће, навео је Владика у својој бесједи, имендан новопостриженог монаха Михаила бити двоструко благословен са именом
Преподобног Михаила, његовог небеског заштитника и са иконом Пресвете Богородице Тројеручице, чија се вјерна копија налази у манастиру Ђурђеви Ступови.