Monasenje u Stupovima

Monašenje u Đurđevim Stupovima: Vladika Joanikije o monaštvu rekao da predstavlja so Crkve

Ime: 11 07 2018 joanikije monasenje; Opis: Monašenje u Đurđevim Stupovima Tip: audio/mpeg

Uoči praznika Prenosa moštiju Svetih besrebrenika Kira i Jovana, 10. jula 2018, Episkop budimljansko-nikšićki G. Joanikije služio je u manastiru Đurđevi Stupovi večernju službu tokom koje je brat Miomir, iskušenik manastira Đurđevi Stupovi zamonašen u čin rase, dobivši ime Mihailo po Prepodobnom i Bogonosnom Ocu našem Svetom Mihailu Maleinu.

Jul 2018 Monasenje U Stupovima 10Nakon monašenja, Episkop Joanikije je kazao da je čin rase i kamilavke prva stepenica monaštva i kao što je svaki početak važan, naročito je važan početak monaškog života. Ako je postavljen dobar temelj, onda je, po riječima Njegovog Preosveštenstva, sigurna građevina koju zidamo.

Prepodobni Mihailo Malein proslavlja se na dan kada i Presveta Bogorodica Trojeručica, pa će, naveo je Vladika u svojoj besjedi, imendan novopostriženog monaha Mihaila biti dvostruko blagosloven sa imenom
Prepodobnog Mihaila, njegovog nebeskog zaštitnika i sa ikonom Presvete Bogorodice Trojeručice, čija se vjerna kopija nalazi u manastiru Đurđevi Stupovi.