Monasenje Resife

Monašenje u Resifeu (Brazil)

Ime: 13.02.2019. MITROPOLIT MONASENJE PEDRA RESIFE; Opis: Monašenje u Resifeu (Brazil) Tip: audio/mpeg

Navečerje praznika Tri jerarha proslavljen je u naročitoj radosti u Manastiru Svete Trojice kod Resifea u Brazilu. Njegovo visokoproesveštenstvo Arhiepiskop cetinjski Mitropolit crnogorsko-primorski g. Amfilohije u čin male shime zamonašio je ovdašnjeg igumana, oca Pedra, dosadašnjeg rasofornog monaha, a poslušnika ovog manastira, brata Serafima obukao u prvine angelskoga lika.

Činu primanja male shime oca Pedra je priveo njegov duhovni otac Preosvećeni vladika buenosajreski i centralno-južnoamerički g. Kirilo.

Monašenju je prethodila svečana večernja služba koju je služio protojerej-stavrofor Obren Jovanović.

Na kraju večernje, Mitropolit crnogorsko-primorski g. Amfilohije je kazao je da je Gospod blagoslovio oca Pedra da bude u u ovom svetom hramu posvećenom Svetoj Trojici, da bi i on sam postao hram Svete Trojice: Oca i Sina i Duha Svetoga:

Vladika je kazao da je velika njegova misija  u Brazilu, zajedno sa drugim našim pravoslavnim ocima, naročito preko manastira Svete Trojice jer se narod uvijek sabirao još od apostolskih vremena oko takvih obitelji. Podsjetio je i na tri najveća učitelja Crkve Hristove: Svetog Vasilija Velikog, Svetog Grigorija Bogoslova i Svetog Jovana Zlatoustog.

Galerija fotografija-link