Opijelo Darku

Na Fundini sahranjeni zemni ostaci Darka Vujoševića: Marko Miljanov dobio još jednoga duhovnog potomka

Ime: 27.02.2019 Opijelo Darku Vujosevicu; Opis: Opijelo Darku Vujoševiću Tip: audio/mpeg

U Rašovićima – Fundini u Kučima danas su sahranjeni zemni ostaci Darka Vujoševića koji je postradao u nedavnoj nesreći na Skadarskom jezeru, kada se prevrnuo čamac sa vjernicima koji su se vraćali sa Liturgije u manastiru Vranjina.

Opijelo u seoskoj crkvi Vaznesenja Gospodnjeg služio je Episkop budimljansko-nikšićki g. Joanikije sa mnogobrojnim sveštenstvom Mitropolije crnogorsko-primorske.

Vladika Joanikije je kazao da je Darko Vujošević kratko poživio svoj zemaljski život, ali da ga je ispunio dobrim djelima.

Od Darka Vujoševića se oprostio i njegov brat Veselin, koji je zablagodario svima koju su u protekle tri nedjelje bili uz njihovu porodicu.

Posebno je zablagodario roniocima iz Bijele, specijalnoj jedinici MUP-a Crne Gore, vartogascima, Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, Crkvenoj Opštini Podgorica i mještanima Vranjine.

Nesreća u kojoj je postradao Darko Vujošević dogodila se 3 februara. Čamac, koji je prevozio vjernike se prevrnuo, a talasi su na jezersko dno povukli članove porodice Kumburović.  Vujošević, koji se prethodno bio domogao obale, stradao je pokušavajući da ih spasi.Ronioci su odmah pronašli tijela stradalih Nine i Jane Kumburović, dok su  dvadeset dana tragali za Darkom Vujoševićem.

Tijelo Ratka Kumburovića još uvijek nije pronađeno.

Galerija fotografija-link