Radomir Lučić

Na gradskom groblju u Bileći sahranjen je Radomir Lučić

Ime: 21.04.2020-razgovor sa milutinom micovicem; Opis: Na gradskom groblju u Bileći sahranjen je Radomir Lučić Tip: audio/mpeg

Na Vaskršnji utorak, 21. aprila 2020. na gradskom groblju u Bileći sahranjen je Radomir Lučić, veliki ktitor, priložnik i pregalac naše svete Crkve. Zadužbinar je manastira Preobraženja Gospodnjeg na Somini, koji su 2001. godine osveštali Visokopreosvećeni Mitropolit Amfilohije i Preosvećeni Episkopi Atanasije i Joanikije.

Zahvaljujući trudu Radomira Lučića podignuta je i kapela Svetog apostola Luke u manastiru Kosijerevu u kojoj su pohranjene kosti pripadnika Vučedolske brigade i drugih, mučenički postradalih od bratske ruke 1944. godine na Grahovu, a u čijem pronalaženju i iskopavanju je on, takođe, učestvovao.

Radomir se nije štedio ni u brojnim drugim poslovima koji su bili na opštedruštvenu korist. Za pokazanu ljubav i dobročinstvo prema svojoj Svetoj Crkvi odlikovan je orednom Svetog Save.

Radomir Šćepanov Lučić, upokojio se u Gospodu 20. aprila u 88. godini ovozemaljskog života.

Zbog aktuelne situacije i proglašenih epidemioloških mjera, sahrana je obavljena u krugu najuže porodice. Opijelo je služio paroh bilećki, otac Nebojša Kolović.

O Radomiru Lučiću razgovarali smo sa književnikom Milutinom Mićovićem, koji je bio dugogodišnji prijatelj našeg brata u Hristu, Raša.

Sa Milutinom Mićovićem razgovarala je Senka Čolović Šumić.

 

Upokoj Gospode dušu sluge Tvoga Radomira, tamo gdje nema bolesti, žalosti, uzdisaja, nego gdje je život vječni i neprolazni. Vječnaja pamjat.