2

На Жабљаку одржана свечана Светосавска академија

На Жабљаку је, у сриједу 31. јануара 2018, у организацији Епархије будимљанско-никшићке и Црквене општине Жабљак, одржана свечана Светосавска академија.

1

У сали жабљачког Центра за културу, духовно сабрање, којем је присуствовало бројно свештенство, монаштво и велики број грађана Жабљака, међу којима и предсједник Општине Веселин Вукићевић, поздравио је протојереј Миливоје Јововић, парох жабљачки. Он је пренио благослов Епископа будимљанско-никшићког Г. Јоаникија, а у свом обраћању указао на значај за православље првог српског Архиепископа,просветитеља и васељенског светитеља Светог Саве.

Светосавску бесједу одржао је проф. др. Саво Лаушевић.

У име Црквене општине Жабљак, који је домаћин и организатор академије, говорио је Радош Жугић, док су у културно-умјетничком дијелу програма учествовали: црквени хор Преподобне мати Анастасије, етно група Свети Евстатије, народни гуслар Исак Симићевић, ученици школе „17. септембар“ из Жабљака,  а топлим и дугим аплаузом поздрављен је наступ гостију из Русије, Архијерејског хора Кемеровске митрополије из Сибира.