Вила са Кошара

Најава: Представљање књиге пјесника Невена Милаковића “Вила са Кошара”

У крипти Саборног храма Христовог Васкрсења у Подгорици у четвртак, 1. децембра 2022. године, одржаће се представљање књиге пјесника Невена Милаковића ,,Вила са Кошара”, са почетком у 19 часова.

На представљању књиге говориће протојереј мр Прдраг Шћепановић, архијерејски намјесник подгоричко-даниловградски.

Током представљања књиге премијерно ће бити емитован и истоимени спот, дјело Војно-филмског центра „Застава филм“, Министарства одбране Србије.

Најављујући спот за песму „Вила са Кошара”, чији је сценариста и редитељ Данило Пашкван, директор Војно-филмског центра „Застава филм” пуковник Горан Иконић, уз захвалност на подршци Управи за односе с јавношћу и Умјетничком ансамблу “Станислав Бинички”, истакао је да екранизација потресне пјесме посвећена свим преминулим и живим борцима с Кошара и њиховим породицама.

Невен Милаковић је рођен у Подгорици 1963. године. Више од двије деценије живи и ствара у Бару. Сав свој вијек посветио је писању стихова и романа. Објавио је књиге: „Радост покајања”, „Дар Мајке Божије”, “Зебња”, „Подгорички”, „Последњи плотун”, “Цвијеће добра” и друге.

Њега је знаменити српски пјесник Момир Војводић својевремено назвао игуманом српске духовне поезије новијег доба. Војводић је казао и да се пој Милаковића у данашњој духовној лирици издваја оригиналношћу, знањем и страшћу вјере у свеце којима лирски служи.

Борис Мусић