Matica Plakat

Најава: Представљање Матице српске у Бару

Српско културно друштво „Слово љубве“ из Бара организује вечерас од 20 часова у малој сали барског Дворца краља Николе представљање Матице српске Друштва чланова у Црној Гори.

У промоцији Матице српске учествују проф. др Јелица Стојановић, предсједник, доц. др Драго Перовић, члан Извршног одбора, мр Милорад Дурутовић, члан Извршног одбора, као и аутори који су издавали књиге у окриљу овог Друштва протојереј Слободан Бобан Јокић, Јанко Јелић и Радинко Крулановић. Промоцију ће обогатити пијанисткиња Душанка Јарамаз.

Матица српска, Друштво чланова у Црној Гори основана је као научно и стручно невладино удружење 17. јула 2010. године у Подгорици. Одлуку о оснивању Друштва донијели су чланови Матице српске који живе у Црној Гори, што је подржано од стране Управног одбора Матице српске из Новог Сада.

Друштво је основано у циљу његовања духовног и културног живота, развијања и промовисања књижевности, умјетности и науке.  Друштво његује, развија и проучава језик и културу српског народа, без обзира на то у којим државама његови припадници живе, као и његове културне, научне и друге везе са словенским, сусједним и другим народима у свијету.