Vaskrs

Најава: Распоред богослужења Митрополита Амфилохија у Страсној седмици и за Васкрс

Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије служиће на Велику сриједу, 4. априла са свештенством у Цетињском манастиру Јелеосвећење, са почетком у 15 часова.

На Велики четвртак, 5. априла служиће у Цетињском манастиру Свету архијерејску литургију, са почетком у 8 часова, а велико бденије са читањем 12 јеванђеља о Христовим страдањима, са почетком у 17 часова.

На Велики петак, 6. априла Митрополит Амфилохије ће у Цетињском манастиру служити бденије у спомен Христовог погреба, са почетком у 19 часова.

На Велику суботу, 7. априла, служиће у цркви Вазнесења Господњег на Топлој у Херцег Новом, са почетком у 9 часова Свету архијерејску литургију, са саборним крштењем дјеце и одраслих на морској риви.

Свечано Васкршње јутрење Владика ће служити на Васкрс, 8. априла, са почетком у 4 сата у Цетињском манастиру, а централну васкршњу Литургију у саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици, са почетком у 8 часова. У 12 часова ће на тргу у Вирпазаруу са свештенством благосиљати и освештати васкршња јаја.

На Свијетли понедјељак, 9. априла Свету архијерејску литургију ће служити у манастиру Бешка на Скадарском језеру, са почетком у 9 часова.

На Свијетли уторак, 10. априла Митрополит црногорско-приморски ће Свету архијерејску литургију служити у манастиру Острог, са почетком у 8 часова.