Vaskrs

Najava: Raspored bogosluženja Mitropolita Amfilohija u Strasnoj sedmici i za Vaskrs

Arhiepiskop cetinjski Mitropolit crnogorsko-primorski g. Amfilohije služiće naVeliku srijedu, 4. aprila sa sveštenstvom u Cetinjskom manastiru Jeleosvećenje, sa početkom u 15 časova.

Na Veliki četvrtak, 5. aprila služiće u Cetinjskom manastiru Svetu arhijerejsku liturgiju, sa početkom u 8 časova, a veliko bdenije sa čitanjem 12 jevanđelja o Hristovim stradanjima, sa početkom u 17 časova.

Na Veliki petak, 6. aprila Mitropolit Amfilohije će u Cetinjskom manastiru služiti bdenije u spomen Hristovog pogreba, sa početkom u 19 časova.

Na Veliku subotu, 7. aprila, služiće u crkvi Vaznesenja Gospodnjeg na Toploj u Herceg Novom, sa početkom u 9 časova Svetu arhijerejsku liturgiju, sa sabornim krštenjem djece i odraslih na morskoj rivi.

Svečano Vaskršnje jutrenje Vladika će služiti na Vaskrs, 8. aprila, sa početkom u 4 sata u Cetinjskom manastiru, a centralnu vaskršnju Liturgiju u sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, sa početkom u 8 časova. U 12 časova će na trgu u Virpazaruu sa sveštenstvom blagosiljati i osveštati vaskršnja jaja.

Na Svijetli ponedjeljak, 9. aprila Svetu arhijerejsku liturgiju će služiti u manastiru Beška na Skadarskom jezeru, sa početkom u 9 časova.

Na Svijetli utorak, 10. aprila Mitropolit crnogorsko-primorski će Svetu arhijerejsku liturgiju služiti u manastiru Ostrog, sa početkom u 8 časova.