Trojcindan 2018

Најава: Тројичинданске свечаности на Румији

Црквена општина Бар у оквиру Тројичинданских свечаности на Румији (26-27.маја) на Духове организује традиционалну литију са крстом Светог Јована Владимира од Цркве Светог Николе у Микулићима до Цркве Свете тројице на врху Румије.

Свечаности почињу у суботу, 26. маја у 18 часова за када је испред Храма Светог Јована Владимира на Тополици планиран организован одлазак у Микулиће гдје ће се у 21 час служити Вечерња у Цркви Светог Николе а након тога у 22 часа Празнично бденије у Манастиру Светог Сергеја Радоњешког.

Литија креће у недјељу, 27. маја у 01 часова испред Цркве Светог Николе у Микулићима. Литургија ће се  служити у 02 часа у Манастиру Св. Сергеја Радоњешког а након литије у 05 часова и у Цркви  Свете тројице на Румији.

Спортске игре на Доцу од Румије планиране су за 7 часова, освештавање воде на Питином потоку у Микулићима у 11 часова.

Парастос на гробљу Цркве Св. Николе у Микулићима ће се служити у 12 часова док је Литија око ове Цркве са цјеливањем крста Светог Јована Владимира заказана за 12:30.

Тројичинданске свечаности „Румија 2018“ завршиће се у недјељу у 14. часова Духовским вечерњем у Манастиру Светог Сергеја Радоњешког.