Jelena Mila

Јелена Иванишевић Пауновић- (Јелена Мила)

Наша гошћа је Јелена Иванишевић Пауновић (Јелена Мила), глумица и продуцент

Име: 03.08.2019. Jelena Ivanisevic - glumica i producent; Опис: Наша гошћа је Јелена Иванишевић Пауновић (Јелена Мила) Тип: audio/mpeg

Наша гошћа је Јелена Иванишевић Пауновић (Јелена Мила) шведско-српско-црногорска глумица и продуцент, говори о свом раду и улогама жена које оживљава на сцени кроз монодраме: Царица Јелена, Челичне ратнице (жене добровољци у Првом свјетском рату), Јунак ђевојка (Василија, ћерка сердара Јанка Вукотића)… као и о Трећем Интернационалном филмском фестивалу „Forteca“ у Перасту чији је организатор.

Играла је на сценама Народног позориша у Београду, Атељеа 212, Црногорског народног позоришта у Подгорици, као и широм простора бивше Југославије.

Од 1998. живи и ради у Шведској, Између 2005-2008 одиграла је три запажене улоге у Драматену – Краљевском националном позоришту у Стокхолму и тако постала прва глумица која је с српског језика и сцене Народног позоришта, прешла на шведски и велику сцену Шведског Националног позоришта после само шест година.

Последњих година успјешно води Фестивал Новог Балканског Филма у Нордијским земљама и своју позоришну и филмску продукцију Јустин и М.А.М.М.А.

Завршила је Мастер студије Филмских наука из области продукције на Стокхолмском универзитету.