3

Наставници и ученици Основне школе “Драгиша Луковић Шпанац” из Крагујевца у посјети Цетињу и Митрополији црногорско-приморској

Име: 02.05.2019 Posjeta OS Dragisa Lukovic na Cwtinje; Опис: Наставници и ученици Основне школе "Драгиша Луковић Шпанац" из Крагујевца у посјети Цетињу и Митрополији црногорско-приморској Тип: audio/mpeg

У сриједу 1. маја 2019 године, на Свијетлу сриједу Митрополију црногорско-приморску, Цетињски манастир и Цетињску богословију посјетили су наставници и ученици Основне школе “Драгиша Луковић Шпанац” из Крагујевца.

Предвођени директорком школе Невеном Миловановић и вјероучитељицом Милевом Радовић Пушоњић, гости из Крагујевца су обишли светиње Митрополије црногорско-приморске, манастир Морачу, Манастир Острог, Дајбабе, Храм Христовог Васкрсења и Цетињски манастир.

На Цетињу су се поклонили моштима Светог Јована Крститеља и Светог Петра Цетињског и честици Часног Крста.

Кроз манастирску ризницу госте из Крагујевца провео је и упознао их са драгоценостима ђакон Душан Биговић, професор Цетињске Богословије.

Гости су имали радост и благослов да их у својој резиденцији прими и Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије.

Овом приликом ученици су Митрополиту пјевали васкршње пјесме, а сви заједно са Владиком су отпјевали пјесму “Јечам жњела Косовка ђевојка”.

После сусрета у Митрополији гости су били на ручку у Цетињској Богословији, гдје су им професори ђакон Душан Биговић и Александар Вујовић уручили пригодне поклоне и књиге.

У току ручка госте је поздравио у име ректора и професора богословије,ђакон Душан Биговић.

Потом су се домаћинима ријечима благодарности захвалили у име ђака и наставника из Крагујевца, вјероучитељка Милева Радовић Пушоњић, Никола Љубисављевић и директорка Невена Миловановић.

Александар Вујовић